4 Aralık 2016 Pazar

LIANGZHU İÇİN YENİ ARKEOLOJİ PARKI


Liangzhu Milli Arkeoloji Parkı, şehrin parklarını geliştirmek için beş yıl sonunda oluşturulmuş ve 2018 yılında açılması planlanmıştır.
Masif sitesi M.Ö. 4000 yılında kurbanlık sunaklar da dahil olmak üzere, Neolitik Liangzhu Kültüründen kalıntılar ve eserler sunacaktır.
Japon Mimar Tadao Ando tarafından tasarlanan Liangzhu Kültür Merkezi ve İngiliz Mimar David Chipperfield tarafından ortaya çıkarılan Liangzhu Kültür Müzesi, ziyaretçilere kazıda bulunan kalıntıların yanı sıra burada bulunan eserleri de modernleştirilmiş bir kopya köyde sergilemek hedeflenmiştir.
Liangzhu Kültürü yaklaşık 5000 yıl önce Yangtze Nehri Deltası bölgesinde gelişti ve yeşim oyma, ipek yapımı, cilalı eşya üretimi, sofistike bir sulama sistemi ve taşkın derivasyon sistemi ile işaretlenmiş bir uygarlık seviyesine ulaşmıştır.
Karbon-14 verilerine göre su sistemi, saman, bambu ve 4700-5100 yıl önce çamur karışımı (kerpiç) inşalar şehri oluşturuyordu. Bu şimdiye kadar Çin'de bulunan en eski taşkın kontrol sistemidir. 
2016 ve 2020 yılları arasında Hangzhou Güney Song Müzesi, Lin'an National Heritage Park ve fuyang Kağıt Fabrikası Müzesi dahil 15 yeni müze açılacaktır.

Kaynak: shanghaidaily

0 yorum:

Yorum Gönder